Standaryzacja na witaminę C
Naturalna witamina C ma starannie kontrolowany skład: ekstrakt z owoców dzikiej róży:70%, ekstrakt z owoców amli: 70%, ekstrakt z owoców camu camu: 20%, ekstrakt z owoców aceroli: 50%, z których każdy jest standaryzowany na zawartość tego składnika. Ponadto suplement zawiera naturalny kompleks CBC z owoców gorzkiej pomarańczy o udziale bioflawonoidów aż 45%.
SPOSÓB UŻYCIA
Zaleca się spożywać 5 g (1 miarkę dołączoną do opakowania) produktu dziennie. Witamina C w proszku najlepiej smakuje rozpuszczona w soku owocowym lub napoju typu smoothie, ale do jej przygotowania można wykorzystać również wodę. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety, a jedynie jako jej uzupełnienie.
Zalecana porcja dzienna 5 g produktu (1 miarka) zawiera:
1000 mg (1250% RWS*) naturalnej witaminy C 50 mg ekstraktu z gorzkiej pomarańczy, w tym 22,5 mg naturalnych bioflawonoidów (naringina, neohesperydyna, poncyryna, rhoifolina, neoeriocytryna, isonarinagina, hesperydyna, naringenina, hesperetyna, neodiosmina)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
PRZECIWWSKAZANIA
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.
Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Witamina C powinna być przechowywana w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci, aby zachować pełnię swoich właściwości.
Naturalna Witamina C CBC od EkaMedica z kompleksem CBC jest o smaku pomarańczowym. Dodatkowo w opakowaniu znajduje się miarka, w postaci łyżeczki ułatwiająca precyzyjne dozowanie produktu.